Beethoven

Ludwig van Beethoven I.

Ludwig van Beethoven azon kevés zeneszerzők közé tartozik, akit aligha kell bemutatni, és akinek zenéje jól megfér a mai kor kínálatával is. Úgy is mondhatjuk talán, hogy zenéje univerzális. Ki ne ismerné IX. szimfóniát, a Für Elise dallamát, vagy a mindent elsöprő Missa Solemnist?

Beethoven 1770 december 16-án született, de mivel nem maradt ránk anyakönyvi kivonat, sem pedig dokumentum ezt illetően, a dátum tehát bizonytalant. Azonban ez az általánosan elfogadott születési dátum, így számunkra ez bír üzenet értékkel. Tovább árnyalhatja a képet, ha figyelembe vesszük a fennmaradt keresztelési dátumot, ami december 17.

1770.12.16 - Beethoven
1770.12.16 – Beethoven

Általános jellemrajz

Az elemzést általában az 1-esek kiértékelésével kezdjük. Figyelembe vesszük a számok mennyiségét, illetve belső összefüggéseket is. Általánosságban, ha egy mezőben sok szám van, akkor az annak erősségét, míg kevés szám annak gyengeségét jelöl, mindezekből azonban nem szabad elhamarkodottan következtetéseket levonni.
Itt most csak egy általános jellemrajzot mutatok be, később árnyaljuk a számtáblát.
Azt sem szabad elfelejteni, hogy ebben a formájában a számtábla csak a születéskor érvényes (illetve a mentális felnőttéválásig, erről is lesz később szó).
Számítási segédletett itt, értelmezési segédletet pedig itt találunk.

1

Beethoven átlagos jellemerejű (111), mindenkivel remekül szót értő ember. Jellemét rejtett tartalékokból nem tudja tovább erősíteni (nincsenek 8-asok).

2

Kiváló megérzésekkel rendelkezik (222), energetikailag kisebb mértékben befolyásolható a külvilág által (van 3-as), könnyen átveszi mások hangulatát, azonban ez fordítva is működik, ő is át tudja adni hangulatát a külvilágnak. További tartalékokkal bír, hogy belső energiáját növelje (több mint két darab 1-es).

3

Jó műszaki érzék (3), de nem ragaszkodik a precízitáshoz. Hajlamos a hirtelen hangulatváltozásokra. Van igénye az ismertségre, hajtja a tudásvágy.

4

Veleszületetten gyenge fizikumú (4), a betegségekkel szemben nem ellenálló, azonban képes tartalékokat mozgósítani, hogy szívósságát erősítse.

5

Kivaló intuícióval és logikával bír (55), ami a 3-al együtt műszaki pályát is lehetővé tesz.

6 – 7

Művészi vénával (6) és nagy teremtő erővel (777) megáldott, kreatív ember (3 és 55).

8

Veleszületett empátiája nincs, szüleihez eredendően nem kötődik (nincs 8-as).

9

Megbocsátó, emlékezete nem túl jó (nincs 9-es).

Sorok, oszlopok, átlók

Sorok

Erősen céltudatos, határozott (111-777). Céljai elérésében az égi áldás (szerencse) nem kis szerepet játszik.

Fontos számára a család, anélkül az életét nehezen tudja elképzelni (222-5).

Jól tűri a változásokat (kevés szám a 3-6 sorban), céljai elérésének érdekében képes tervein változtatni.

Oszlopok

Önértékelése fejlett (111-222-3), nagy az önbizalma van, azonban főként kudarc esetén hajlamos ezeket elveszteni egy időre.

Fontos számára, hogy megteremtse az életében az anyagi feltételeket (55-6).

Veleszületetten tehetséges (777).

Átlók

Erős temperamentumú (3-55-777) megfelelő belső energiával (222), hogy ezt a temperamentumot működtetni tudja.

Erős szellemiségű (111-55) ember, fontos szerepet játszik az életében a spiritualitás, kiforrott értékrendszere van.

Összefoglalás

Bár ez a numerológiai elemzés egyelőre csak a felszínt érintette, egy-egy elemzés során sokkal mélyebbre lehet hatolni. Nagyon sok minden van, amit itt nem említettünk az egyszerűség kedvéért, és hogy minél átláthatóbb legyen ennek a numerológiai rendszernek a használata. A következő ilyen jellegű bejegyzésben tovább elemezzük Beethoven számtábláját.

2 thoughts on “Ludwig van Beethoven I.

  1. Talán annyit szeretnék hozzátenni, hogy míg férfiaknál az átlagos jellemerőt a 3 db, addig nőknél a 2 db 1-es jelenti. Valamint az első két sor több mint 5 számjegyet tartalmaz, ebből adódóan a 4-est illetve a 8-ast képes megteremteni, bár a négyes jelenlétét a 2-4 közötti míg a 8-ast az 1-8 közötti konverzió is biztosíthatja, de, hogy milyen áron, erről a későbbiekben még biztosan lesz szó.

Leave a Reply