Karma

Bevezető

Korábban már említettem, hogy Shift a karmát úgy határozza meg, mint a szabad akarat működési mechanizmusát. Ez nem más, mint az a szabály és keretrendszer, melyben szabad akaratunk érvényesülhet. Nem lehetséges minden, viszont minden ami lehetséges, következményekkel jár. Leszületésével a lélek beleegyezett, hogy a karma törvényeit elfogadja.

Szabad akarat

Szabad akaratunkat arra kaptuk, hogy megválaszthassuk, hogyan és milyen tapasztalatokban legyen részünk, és hogy eldönthessük miképpen akarjuk földi küldetésünk végrehajtani.

A szabad akarattól elválaszthatatlan az a képességünk, hogy különbséget tudunk tenni dolgok között. Hiszen hogyan máshogy tudnánk kivalásztani azt, amit szeretnénk és ami nekünk jó? Ez a képesség azonban kétélű fegyver, ugyanis könnyen ítélkezéshez vezet azok felett a dolgok felett, amiket nem tartunk jónak, amiket nem választottunk. A karma működését leginkább ekkor érezzük meg. Ilyenkor életünkbe fokozatosan olyan tényezők lépnek be, amik hátráltatják céljaink elérését, kellemetlen, vagy egyenesen rosszak. Ezek arra ösztönöznek minket, hogy felülvizsgáljuk hozzáállásunkat és változtassunk rajta. Miután ez megtörtént, a bajok rendszerint önmaguktól elmúlnak. De mik azok a dolgok amikre oda kell figyelni, és mikor számíthatunk a sorstól korrekcióra?

A karmaedény

Képzeljük el, hogy karmánk egyenlege egy edénybe gyűlik. Az edénybe felülről és alulról csövek nyúlnak be, illetve csatlakoznak. A fentről benyúló csöveken minden alkalommal, mikor nem megfelelően viselkedünk folyadék csöpög, ami tölti edényünket. Megfelelő hozzáállás esetén az alsó csöveken pedig folyadék távozik. Ennek a képzeletbeli folyadéknak az állása határozza meg, hogy milyen feladatokat kapunk a sorstól.

Karmaedény
Karmaedény

Karmikus cselekdetek

Az ítélkezés különböző fajtái, úgy mint az idealizálás, a téves meggyőződések, a szándékos rossz cselekedetek, vagy a beteljesítetlen karmikus feladatok növelik az edény tartalmát ezen a négy különböző csövön keresztül. Ezekkel szemben a pozitív tulajdonságok és pozitív hozzáállás, a szándékos de nem öncélú jócselekedetek, a beteljesített karmikus feladatok megnyitják az ezeknek megfelelő alsó csöveket, amiken keresztül a felgyülemlett karmafolyadék távozik. Továbbá külső segítséggel is csökkenthető a karmikus folyadék szintje például gyógyítók által, ez azonban szemléletváltás nélkül nem hoz tartós eredményt.

Mikor megszületünk, edényünk nagyjából 10-20%-ig van tele, ez gyermekkorban jellemzően nem változik. Karmánkon akkor tudunk leginkább dolgozni, mikor felnőtté válunk, azaz amikor már szellemiségünket teljesen képesek vagyunk hasznosítani. Az Univerzális Numerológia rendszerében erről az időpontról a Mentális Felnőttéválás kora árulkodik. Ez az időpont általában egybeesik fontos sors eseményekkel, tüzifát adva szellemiségünk alá, belobbantva azt. Ilyenkorra kialakult értékeink mentén elkezdjük szabad akaratunkat használni, jellemzően az ítélkezés útján haladva.

Sorskorrekció

Ítélkezéseinkért nem szorulunk egyből korrekcióra, azonban az említett csövek valamelyikén, vagy akár egyszerre többön is, a folyadék elkezdi tölteni karmaedényünket. 60%-os telítettségnél már figyelmeztetéseket kapunk: apróbb kellemetlenségek, balesetek érnek minket, esetleg a kapcsolataink nem alakulnak jól. Ha továbbra sem változtatunk és edényünk tartalma eléri a 80%-ot, komolyabb figyelmeztetésben részesülünk: súlyosabb betegségek, válások, egyéb veszteségek és sorscsapások érnek minket. 90%-os telítettségnél gyógyíthatatlan betegségek, teljes csőd, kilátástalan helyzet alakul ki. Még nagyobb telítettség mellett pedig a lélek úgy dönt, hogy egy következő életben próbálkozik újra.

Megoldás

A megoldás tehát minden esetben az ítélkezés mentes, derűs hozzáállás, amivel karmikus folyadékunkat alacsony szinten, elégedettségünket és sikermutatónkat pedig magas fokon tarthatjuk. Vegyük figyelembe, hogy a nehézségeket nem büntetésből, hanem segítő szándékkal kapjuk, azért, hogy észrevegyük, sorsunk a túlzott ítélkezés miatt nem jó irányba halad.

Numerológiai vonatkozások

A már említett Mentális Felnőttéválás kora mellett, mely azt a dátumot jelöli meg amikor karmánkkal aktívan tudunk foglakozni, a másik fontos dolog ami ugyan ekkor és emiatt válik lehetségessé, az a számtábla belső dinamikájának beindulása bizonyos szabályok szerint. Szabad akartunk és döntéseink alapján a számtábla módosulhat, megfelelve a fenti karmikus modellnek. Lazán ide kapcsolódik a sikermutató fogalma is. Ezekről később lesz szó.

1 thought on “Karma

Leave a Reply