Hűha! jel

Bevezető

1977. augusztus 15.-én a Big Ear nevű rádióteleszkóp, mely lehetséges idegen civilizációk által kibocsátott rádiójelek után kutatott az égbolton, valami egészen rendkívüli jelet fogott. A jel a Nyilas csillagképből érkezett, és 72 másodpercet sikerült belőle rögzíteni (a teleszkóp ennyi ideg fordult abba az irányba ahonnan a jel jött). Csak napokkal később került sor a fogott jelek átvizsgálására és az ezeket feldolgozó tudós megdöbbenésében a jelsorozat mellé a Whoa! felkiáltást írta. Így lett ez az „üzenet” Hűha! jelként ismert. Sajnos az újabb befogási kísérletek eredménytelenek maradtak: azóta sem jött olyan jel, melyről úgy gondoljuk, idegen civilizáció küldött.

A Jel

Miért volt rendkívüli a jel? A tudósok arra gondoltak, ha egy idegen civilizáció kapcsolatteremtési szándékkal rádiójeleket küld, akkor azt 1420 megahertzen teszi. Ez ugyanis az univerzum leggyakoribb elemének, a hidrogénnek az elektromágneses sugárzási frekvenciája. Az üzenet tehát ezen a frekvencián érkezett és okkal feltételezhették, hogy valóban idegen civilizációtól származik. Mivel azonban nem sikerült újra befogni, ezt az elméletet elvetették. Azonban azóta sem sikerült kielégítő magyarázatot találni arra, hogy mi lehetett ez a jel, illetve arra, hogy ki/mi bocsátotta ki.

Numerológia elemzés

1977.08.15 – Hűha Jel

Numerológiailag vizsgálva a jel forrása maga a Mindenség/Univerzum (9), tehát valószínű valamilyen természetes jelenség. A jel forrását üzenet jellegében a 3-as, földi irányultságát pedig a 6-os erősíti. Azaz nem meglepő módon ebben esetben maga a jel volt az üzenet, és mi a célpont.
A dátum által hordozott üzenet célja pedig a szellemi törekvés (11) melyet a technológia (3) és a felelősség (88) támogat. Magyarán szólva a jel megerősítése az idegen civilizációk utáni kutatás fontosságának, azonban annak forrása nem egy idegen civilizáció. Az erős szellemiség (1-5-7) átló és a szintén erős energiacsere (3-5-7) átló arra enged következtetni, hogy az emberben már-már fanatikus vágy él, hogy kapcsolódjon a Mindenség felé. Azaz az emberiség kozmikus léptékben is arra vágyik, hogy ne legyen egyedül. Ennek ideje azonban még nem jött el…

Leave a Reply