H.P. Lovecraft

„Howard Phillips Lovecraft  amerikai író, költő, publicista.

Leginkább egyedi hangulatú horror novelláiról vált ismertté, amelyek a saját maga által teremtett mitikus világban játszódnak. Novelláiban és azok hangulatában Edgar Allan Poe-t követi, de a saját maga által kreált mítoszával teljesen új távlatokat nyit. Műveire jellemző a borzongás, az ismeretlen iszonyattal való szembesülés, ahol a történet főhőse előtt csak egy pillanatra vagy egyáltalán nem lebben fel a boldog tudatlanság fátyla. Történeteinek egyedi hangulatát a végig ott lappangó sejtés és bizonytalanság, a szenvtelen, ember előtti hatalmakkal való találkozás adja meg.” (Forrás: Wikipedia)

Lovecraft - 1890.08.20
Lovecraft – 1890.08.20

A jellemerő skála alján helyezkedik el (11), folyamatos visszaigazolást, dicséretet igényel. Kiváló érzéke van ahhoz, hogy segítő támogatókkal vegye körül magát.
Céltudatossága nem kiforrott, képes hol ebbe, hol abba belekapni (11-4). Szerencse céljai elérésében nem támogatja, mindenért keményen meg kell küzdenie (nincs 7-es).
Önértékelése erős (11-222), egyben nem környezetfüggő, így mások véleményétől nem függ (a fent említett dicséret és visszaigazolás nem az önértékelését képzi, hanem az akaraterejét és céltudatosságát szolgáltatott növelni). Földelt, a környezet csak csekély befolyással van rá (nincs 3-as, de a 222 energetikailag nem teljesen zárja le környezetétől).
Kellő fizikai szívóssággal rendelkezik (4), amire azonban nem árt figyelnie.
Művészi vénával rendelkezik (6), emlékezete azonban gyenge (9), így az írás tekintetében a mentális folyamatok talán több időt vettek igénybe.
Nem a megszokások híve, nincsenek bevett rutinjai amik gátolnák céljai elérésben, azaz könnyen alkalmazkodik (6-9). Órási felelősségtudattal bír (888). A család számára nagyon fontos (222-888), azonban pont emiatt lehet nehéz megállapodnia, hiszen túl nagy elvárásokat támaszt. Mint az halála után kiderült bár közös megegyezéssel elváltak feleségével, Lovecraft a válási papírokat soha nem írta alá illetve adta be.
Temperamentum átlója üres (nincs 3-5-7), így számára a társ nem létfontosságú. Szenvtelennek tűnhet. Saját bevallása szerint szex iránti vágya nem volt, felesége pedig azt mesélte róla, hogy a kapcsolat minden aspektusát neki kellett működtetnie (bár úgy jellemezte, mint kielégítő szeretőt). Így például gyenge önfenntartó ösztöne miatt (4-6) felesége támogatta anyagilag.
Depresszióra hajlamos (nincs 3-as, 222-4-888), érzelmeit nem tudja kifejezni, ezzel egyidejűleg kiszámíthatatlan robbanékonyság jellemezhette (a kötött/elfojtott energiák távozása). Ez az elfojtás különböző, akár idegrendszeri problémákat is okozhat.
Sikerességi mutatója 10%, azaz meg kell találnia azt a szűk területet, ahol érvényesülni tud.

Főként elméleti ember, remek fantáziával (nincs 3-as, nincs 5-ös). Írásai nélkülözik a tudományos tényeket (ahhoz több 3-as és 5-ös kellene). Nagyon fiatalon, 19 évesen válik mentálisan felnőtté, így bizonyos értelemben örökké gyerek marad.

Leave a Reply